Tontti kohentuu

Keltainen talo sijaitsee puolen hehtaarin kokoisessa saarekkeessa keskellä peltoa. Talon lisäksi tontillakin on kaikenlaista tehtävää.

Tontilla oli tullessamme kaivo, jonka veden kunnosta ei ollut mitään käsitystä - se oli tutkittu joskus 25 vuotta aikaisemmin ja sen jälkeen kaivolle ei ollut tehty mitään. Kaivon kansi oli läpilaho ja käsipumppua ei ollut. Asiaan piti saada korjaus, sillä täytyyhän tontille vettä saada, ja mielellään talouskäyttöön kelpaavaa!

Ensi töiksemme tilasimmekin kaivohuollon ja käsipumpun asennuksen. Vaarallinen laho kaivonkansi jäi historiaan. Kaivo pestiin ja pohjahiekat vaihdettiin, ja uudenuutukainen käsipumppu palvelee nyt käyttäjiään pitkälle tulevaisuuteen.

Juuri kunnostettu kaivo.

Loppukesästä 2023 ehdimme hieman raivata pahimpia viidakkoisuuksia talon välittömästä läheisyydestä ja maisema avartui aavistuksen verran. Todennäköisesti raivaaminen jatkuu tulevina vuosina.

Heinäkuu 2023, toinen jätelava pihassa ja tontin ilme viidakkoinen.

Elokuu, isoksi kasvaneiden pihlajan juurivesojen karsintaa.

Nurkkaa vasten nojaava ja ikkunan peittävä syreeni saa lähteä.

Välillä täytyy huoltaa moottorisahaa.

Syreeni on melkein tuhottu.

Näkymät ovat vähän selkeytyneet.

Pihan laidalla on vaatimaton pieni pihasauna, ei todellakaan mikään kaunistus tai komistus. Olemme katselleet sitä sillä silmällä, että tuo voisi jossain vaiheessa lähteä ja tilalle kukaties jotain vähän isompaa ja edustavampaa. Aika näyttää, miten nämä pohdinnat etenevät.

Saunarakennus.