Näyttelyt

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin loppuvuodesta 2014, että kuvantekijän taipaleeni oli vakavoitunut siinä määrin, että oli aika ryhtyä tuomaan töitäni esille. Hukkaanhan ne menisivät työhuoneen hyllyillä pölyttyessään! Ja olinhan melkein nelikymppinen jo, aikuinen ihminen. Ellei aikuinen uskalla, tuskin kukaan hänen puolestaankaan uskaltaa! Niinpä ryhdyin pontevasti järjestämään itselleni näyttelyitä - yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani. Kauhu oli kuitenkin turhaa. Sain sovittua ensimmäisen näyttelyni heti keväälle 2015, se toteutui mallikkaasti ja töistäni jopa tykättiin. Rohkaistuin jatkamaan samaa polkua eteenpäin.

Yksityisnäyttelyiden lisäksi töitäni on ollut esillä myös kuvataidetyöpajojen yhteisnäyttelyissä. Olen pitänyt näyttelyitä tähän mennessä Pirkanmaan alueella useissa kirjastoissa, kahviloissa ja Pitkäniemen sairaalassa. Vuoden 2017 kevääseen saakka näyttelytoiminta jatkui aktiivisena. Syyskaudella päätin pitää näyttelyiden järjestämisessä jonkin aikaa taukoa - olihan niitä kertynyt muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä - ja kukaties kehittyä kuvantekijänä edelleen ennen seuraavien näyttelyiden puuhaamista. Jonkinlaista kehitystä ehkä tapahtuikin.

Vuoden 2018 syksyllä tuumin, että tauko oli jo venynyt riittävän pitkäksi. Päätin koettaa onneani näyttelytoiminnassa jälleen vuoden 2019 puolella. Liityin myös muutamaan taideyhdistykseen, koska yksinäisen puuhastelun oheen kaipasin yhteisöllisyyttä. Ja kävikin niin hauskasti, että ensimmäinen näyttely järjestyi jo loppuvuoteen 2018 - reilun kahden viikon varoitusajalla! Niin nopeaa toimintaa ei näyttelyhistoriastani ole ennen löytynytkään.

Inspiraation määrä ja mahdolliset tarjolla olevat houkuttelevat näyttelypaikat ratkaisevat, montako ja millaisia näyttelyitä tulee. Tuskin kuitenkaan rykäisen toistakymmentä yksityisnäyttelyä putkeen parin vuoden sisään enää tällä kertaa. Koetan pysyä kohtuudessa, mutta siinä yrityksessä en aina ole aivan aukottomasti onnistunut!

Meneillään

Tällä hetkellä ei meneillään olevia näyttelyitä.

Tulossa

Lisää kissoja Lempäälään!

Syksy 2019, Vesilahden kirjasto Lähde. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, samoin näyttelyn teema.

Liityin Mielentaide ry:n jäseneksi. Mielentaiteen näyttelyt ovat usean taiteilijan yhteisnäyttelyitä, joten niissä työni pääsevät keskustelemaan muiden taiteilijoiden töiden kanssa. Innolla odotan tulevia vuosia yhdistyksessä! Suurella todennäköisyydellä muutamia töitäni nähdään Mielentaiteen näyttelyssä Tampereen pääkirjasto Metsossa kesäkuussa 2019. Töiden teema ja tekniikka ovat vielä auki.

Olen Lempäälän Taideyhdistys ry:n tuore jäsen. Jännityksellä odotan, mitä toiminta yhdistyksessä tuo tullessaan! Omia näyttelyitä ainakin. Yhteisnäyttelyitä on myös luvassa. Niistä tietoa myöhemmin.

Liityin myös Pirkkalan Taideyhdistys ry:n jäseneksi. Sen kautta en ole vielä toistaiseksi ryhtynyt itselleni näyttelyitä järjestämään, koska kalenterissa on jo aika tavalla sisältöä ennestään, mutta aika näyttää, millaiseksi osuuteni yhdistyksessä muotoutuu.

Kooste näyttelyistäni vuosina 2015 - 2019

Näyttelyä ripustamassa. Tarkkaa puuhaa!