Näyttelyt

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin loppuvuodesta 2014, että kuvantekijän taipaleeni oli vakavoitunut siinä määrin, että oli aika ryhtyä tuomaan töitäni esille. Hukkaanhan ne menisivät työhuoneen hyllyillä pölyttyessään! Ja olinhan melkein nelikymppinen jo, aikuinen ihminen. Ellei aikuinen uskalla, tuskin kukaan hänen puolestaankaan uskaltaa! Niinpä ryhdyin pontevasti järjestämään itselleni näyttelyitä - yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani. Kauhu oli kuitenkin turhaa. Sain sovittua ensimmäisen näyttelyni heti keväälle 2015, se toteutui mallikkaasti ja töistäni jopa tykättiin. Rohkaistuin jatkamaan samaa polkua eteenpäin.

Yksityisnäyttelyiden lisäksi töitäni on ollut esillä myös kuvataidetyöpajojen yhteisnäyttelyissä. Olen pitänyt näyttelyitä tähän mennessä Pirkanmaan alueella useissa kirjastoissa, kahviloissa ja Pitkäniemen sairaalassa. Vuoden 2017 kevääseen saakka näyttelytoiminta jatkui aktiivisena. Syyskaudella päätin pitää näyttelyiden järjestämisessä jonkin aikaa taukoa - olihan niitä kertynyt muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä - ja kukaties kehittyä kuvantekijänä edelleen ennen seuraavien näyttelyiden puuhaamista.

Tällä hetkellä puntaroin, olisiko tauko jo venynyt riittävän pitkäksi. Josko koettaisin onneani näyttelytoiminnassa jälleen vuoden 2019 puolella? Inspiraation määrä ja mahdolliset tarjolla olevat houkuttelevat näyttelypaikat ratkaisevat. Tuskin kuitenkaan rykäisen toistakymmentä yksityisnäyttelyä putkeen parin vuoden sisään enää tällä kertaa. Koetan pysyä kohtuudessa, mutta siinä yrityksessä en aina ole aivan aukottomasti onnistunut!

Alla kooste 2015 - 2017 pitämistäni taidenäyttelyistä.