Näyttelyt

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin loppuvuodesta 2014, että kuvantekijän taipaleeni oli vakavoitunut siinä määrin, että oli aika ryhtyä tuomaan töitäni esille. Hukkaanhan ne menisivät työhuoneen hyllyillä pölyttyessään! Ja olinhan melkein nelikymppinen jo, aikuinen ihminen. Ellei aikuinen uskalla, tuskin kukaan hänen puolestaankaan uskaltaa! Niinpä ryhdyin pontevasti järjestämään itselleni näyttelyitä - yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani. Kauhu oli kuitenkin turhaa. Sain sovittua ensimmäisen näyttelyni heti keväälle 2015, se toteutui mallikkaasti ja töistäni jopa tykättiin. Rohkaistuin jatkamaan samaa polkua eteenpäin.

Yksityisnäyttelyiden lisäksi töitäni on ollut esillä myös kuvataidetyöpajojen yhteisnäyttelyissä. Olen pitänyt näyttelyitä tähän mennessä Pirkanmaan alueella useissa kirjastoissa, kahviloissa ja Pitkäniemen sairaalassa. Vuoden 2017 kevääseen saakka näyttelytoiminta jatkui aktiivisena. Syyskaudella päätin pitää näyttelyiden järjestämisessä jonkin aikaa taukoa - olihan niitä kertynyt muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä - ja kukaties kehittyä kuvantekijänä edelleen ennen seuraavien näyttelyiden puuhaamista. Jonkinlaista kehitystä ehkä tapahtuikin.

Vuoden 2018 syksyllä tuumin, että tauko oli jo venynyt riittävän pitkäksi. Päätin koettaa onneani näyttelytoiminnassa jälleen vuoden 2019 puolella. Liityin myös muutamaan taideyhdistykseen, koska yksinäisen puuhastelun oheen kaipasin yhteisöllisyyttä. Ja kävikin niin hauskasti, että ensimmäinen näyttely järjestyi jo loppuvuoteen 2018 - reilun kahden viikon varoitusajalla! Niin nopeaa toimintaa ei näyttelyhistoriastani ole ennen löytynytkään.

Inspiraation määrä ja mahdolliset tarjolla olevat houkuttelevat näyttelypaikat ratkaisevat, montako ja millaisia näyttelyitä tulee. Tuskin kuitenkaan rykäisen toistakymmentä yksityisnäyttelyä putkeen parin vuoden sisään enää tällä kertaa. Koetan pysyä kohtuudessa, mutta siinä yrityksessä en aina ole aivan aukottomasti onnistunut!

Meneillään

Tällä hetkellä minulla ei ole meneillään olevia näyttelyitä.

Tulossa

23.8. - 10.9.2020, Galleria Fogga, Helsinki, Listening to each others -yhteisnäyttely. Osallistun muutamalla akryylimaalauksella.


Olen ollut vuodesta 2018 lähtien Lempäälän Taideyhdistys ry:n ja Pirkkalan Taideyhdistys ry:n jäsen. Jännityksellä odotan, mitä toiminta yhdistyksissä tuo tullessaan! Omia näyttelyitä, yhteisnäyttelyitä... Niistä tietoa myöhemmin sitä mukaa kuin näyttelytapahtumat varmistuvat.

Vuoden 2019 marraskuussa minut hyväksyttiin Suomen Taiteilijat ry:n taiteilijajäseneksi! Tästä etapista olen erityisen iloissani. Se todistaa, ettei taiteellinen toimintani ole ollut turhaa. Sen lisäksi, että työni miellyttävät itseäni, ovat ne nyt läpäisseet jonkinlaisen tulikokeen. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin!

Kooste näyttelyistäni vuosina 2015 - 2019

Näyttelyä ripustamassa. Tarkkaa puuhaa!