Näyttelyt

Galleria Fogga, Helsinki, 2020.

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin loppuvuodesta 2014, että kuvantekijän taipaleeni oli vakavoitunut siinä määrin, että oli aika ryhtyä tuomaan töitäni esille. Hukkaanhan ne menisivät työhuoneen hyllyillä pölyttyessään! Ja olinhan melkein nelikymppinen jo, aikuinen ihminen. Ellei aikuinen uskalla, tuskin kukaan hänen puolestaankaan uskaltaa! Niinpä ryhdyin pontevasti järjestämään itselleni näyttelyitä - yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani. Kauhu oli kuitenkin turhaa. Sain sovittua ensimmäisen näyttelyni heti keväälle 2015, se toteutui mallikkaasti ja töistäni jopa tykättiin. Rohkaistuin jatkamaan.

Yksityisnäyttelyiden lisäksi töitäni on ollut esillä myös yhteisnäyttelyissä. Alkuun pidin näyttelyitä Pirkanmaan alueella useissa kirjastoissa, kahviloissa ja Pitkäniemen sairaalassa. Vuoden 2017 kevääseen saakka näyttelytoiminta jatkui aktiivisena. Syyskaudella päätin pitää näyttelyiden järjestämisessä jonkin aikaa taukoa - olihan niitä kertynyt muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä - ja kukaties kehittyä kuvantekijänä edelleen ennen seuraavien näyttelyiden puuhaamista. Jonkinlaista kehitystä ehkä tapahtuikin.

Vuoden 2018 syksyllä tuumin, että tauko oli jo venynyt riittävän pitkäksi. Liityin myös muutamaan taideyhdistykseen, koska yksinäisen puuhastelun oheen kaipasin yhteisöllisyyttä. Ja kävikin niin hauskasti, että ensimmäinen näyttely järjestyi jo loppuvuoteen 2018 - reilun kahden viikon varoitusajalla! Sen jälkeen näyttelytoimintani on taas ollut aktiivisempaa.

Inspiraation määrä ja mahdolliset tarjolla olevat houkuttelevat näyttelypaikat ratkaisevat, millaisia tulevat näyttelyni ovat. Koetan pysyä kohtuudessa, mutta siinä yrityksessä en aina ole aivan aukottomasti onnistunut! Taidetta kun syntyy ajoittain aivan tulvimalla.

Vuoden 2019 marraskuussa minut hyväksyttiin Suomen Taiteilijat ry:n taiteilijajäseneksi! Tästä olen aivan erityisen mielissäni. Kyllä motivoi jatkamaan tällä polulla eteenpäin! Minut kutsuttiin myös ensimmäiseen helsinkiläiseen yhteisnäyttelyyni. Tämäkin on minulle omanlaisensa uusi etappi. Kuka tietää, mihin seuraavaksi?

Tulossa

Tällä hetkellä minulla ei ole tulevia näyttelyitä sovittuna. Jos taiteeni kiinnostaa ja sinulla on hyvä näyttelytila tarjolla, ota rohkeasti yhteyttä! Olen avoin ehdotuksille ja ideoille.

Kooste näyttelyistäni vuosina 2015 - 2020

Ihmiskuvia. Lempäälän Taideyhdistyksen yhteisnäyttely Lempoisten vanhalla asemalla 27.9. - 23.10.2020. Osallistuin omakuvallani.

Näyttelyä ripustamassa. Tarkkaa puuhaa!