Näyttelyt

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin loppuvuodesta 2014, että kuvantekijän taipaleeni oli vakavoitunut siinä määrin, että oli aika ryhtyä tuomaan töitäni esille. Hukkaanhan ne menisivät työhuoneen hyllyillä pölyttyessään! Ja olinhan melkein nelikymppinen jo, aikuinen ihminen. Ellei aikuinen uskalla, tuskin kukaan hänen puolestaankaan uskaltaa! Niinpä ryhdyin pontevasti järjestämään itselleni näyttelyitä - yhtä aikaa innoissani ja kauhuissani. Kauhu oli kuitenkin turhaa. Sain sovittua ensimmäisen näyttelyni heti keväälle 2015, se toteutui mallikkaasti ja töistäni jopa tykättiin. Rohkaistuin jatkamaan samaa polkua eteenpäin.

Yksityisnäyttelyiden lisäksi töitäni on ollut esillä myös kuvataidetyöpajojen yhteisnäyttelyissä. Olen pitänyt näyttelyitä tähän mennessä Pirkanmaan alueella useissa kirjastoissa, kahviloissa ja Pitkäniemen sairaalassa. Vuoden 2017 kevääseen saakka näyttelytoiminta jatkui aktiivisena. Syyskaudella päätin pitää näyttelyiden järjestämisessä jonkin aikaa taukoa - olihan niitä kertynyt muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä - ja kukaties kehittyä kuvantekijänä edelleen ennen seuraavien näyttelyiden puuhaamista. Jonkinlaista kehitystä ehkä tapahtuikin.

Vuoden 2018 syksyllä tuumin, että tauko oli jo venynyt riittävän pitkäksi. Päätin koettaa onneani näyttelytoiminnassa jälleen vuoden 2019 puolella. Liityin myös muutamaan taideyhdistykseen, koska yksinäisen puuhastelun oheen kaipasin yhteisöllisyyttä. Ja kävikin niin hauskasti, että ensimmäinen näyttely järjestyi jo loppuvuoteen 2018 - reilun kahden viikon varoitusajalla! Niin nopeaa toimintaa ei näyttelyhistoriastani ole ennen löytynytkään.

Inspiraation määrä ja mahdolliset tarjolla olevat houkuttelevat näyttelypaikat ratkaisevat, montako ja millaisia näyttelyitä tulee. Tuskin kuitenkaan rykäisen toistakymmentä yksityisnäyttelyä putkeen parin vuoden sisään enää tällä kertaa. Koetan pysyä kohtuudessa, mutta siinä yrityksessä en aina ole aivan aukottomasti onnistunut!

Meneillään

Näyttelyä ripustamassa. Tarkkaa puuhaa!

Tulossa

Leipomo Kahvila Ståhlberg, Lempäälä, 1.6.2019 - 31.7.2019. Näyttelyn teema hahmottuu myöhemmin. Tällä hetkellä arvelen tuovani myös sinne kissa-aiheista kuivapastellitaidetta, mutta voipa tulla jotain muutakin, jos inspiraatio vaihtaa suuntaa.

Vuoden 2019 syksy, Vesilahden kirjasto Lähde. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, samoin näyttelyn teema.

Liityin Mielentaide ry:n jäseneksi. Tämän taideyhdistyksen kautta saatan myös olla tulevaisuudessa näyttelyllisesti esillä. Mielentaiteen näyttelyt ovat usean taiteilijan yhteisnäyttelyitä, joten niissä työni pääsevät keskustelemaan muiden taiteilijoiden töiden kanssa. Innolla odotan tulevia vuosia yhdistyksessä!

Olen myös Lempäälän Taideyhdistys ry:n tuore jäsen. Jännityksellä odotan, mitä toiminta yhdistyksessä tuo tullessaan! Näyttelyitä ainakin - nyt minulla on aikataulutettuna jo kaksi yhdistyksen kautta järjestynyttä yksityisnäyttelyä! Yhteisnäyttelyitä on myös luvassa. Niistä tietoa myöhemmin.

Kooste näyttelyistäni vuosina 2015 - 2017