Topi, kyläkoulun valkoinen kissa

Elokuussa 2019 koulun väkeen liittyi valkoinen, 10-vuotias Topi-kissa. Se on pätevä myyrästäjä ja pitää osaltaan jyrsijät kurissa niin talossa kuin puutarhassakin.

Topi on pieni kooltaan, mutta sitäkin suuriegoisempi. Se on myös varsinainen seurakissa, katselee mielellään ihmisten touhuja sekä sisällä että pihalla ja osallistuisi varmaan muullakin tavoin, jos pystyisi! Taiteilun torppaamisessa Topi on myös kunnostautunut - mikäpä olisi mukavampi pötköttelyalusta kuin emännän tekeillä oleva pastellipiirros - joten luomistyön hetkellä kissalla on nykyisin porttikielto työhuoneeseen...

Pyhäinpäivän aattona Topi sai seurakseen pikimustan 1,5-vuotiaan Iines-kissan, joka sai varsin pian uuden nimen Iitu. Jännitimme jonkin verran sitä, kuinka varttuneempi kissaherramme alkaisi tulla toimeen tumman pikkuneidin kanssa. Ensimmäiset päivät olivat melkoista kyräilyä ja ärinää, mutta sopu laskeutui pikkuhiljaa kissakaksikon elämään. Nyt ne mahtuvat jo samalle sängylle pötköttelemään.

Hyväksi hiirikissaksi tätäkin nuorta kehuttiin. Toistaiseksi enimmät jyrsijät ovat kohdanneet kohtalonsa Topin kynsissä, vaikka on Iitukin todistettavasti myyrän tai pari napannut.

Reipasta rallia ympäri kotia ja matot rullalle!

Kissojen ulkoilun kannalta talvi 2019-2020 oli mitä ihanteellisin. Poikkeuksellisen lumettomat ja lämpimät kelit antoivat kissoille mahdollisuuden piipahtaa pihapiirissä miltei joka päivä. Vain parina räntäsateisena päivänä ne jäivät mieluummin koko päiväksi sisätiloihin. Näissä kuvissa eletään tammi-helmikuun vaihdetta - ei äkkiseltään uskoisi, että ollaan sydäntalvessa.

Iitu suuressa haavassa...

... ja Topi pienemmässä omenapuussa.

Topista tuli luppakorva toukokuussa 2020, kun se sai korvapunkkeja ja rapsutti lyhyessä ajassa korvalehtensä hurjaan kuntoon. Eläinlääkärireissu auttoi korvapunkkeihin, mutta kissa näyttää nyt hieman elämää nähneeltä - mitä se toki 11 vuoden kypsässä iässä onkin!

Omenapuukisailua kavereiden kesken. Puolen vuoden yhteiselon jälkeen Topi ja Iitu leikkivät jo varsin sopuisasti yhdessä.