Topi

Elokuussa 2019 koulun väkeen liittyi valkoinen, 10-vuotias Topi-kissa. Se on pätevä myyrästäjä ja pitää osaltaan jyrsijät kurissa niin talossa kuin puutarhassakin. Topi pelastettiin pentuna huonoista oloista emonsa kera, ja on ehtinyt asua niin valjaskissana kaupungissa Tampereella kuin vapaana hiirestäjänä maaseudulla Palsinan kylässä ennen meille saapumistaan. Topi on kokenut kissa, joka ei vähästä hätkähdä.

Topi on pieni kooltaan, mutta sitäkin suuriegoisempi. Se on myös varsinainen seurakissa, katselee mielellään ihmisten touhuja sekä sisällä että pihalla ja osallistuisi varmaan muullakin tavoin, jos pystyisi! Taiteilun torppaamisessa Topi on myös kunnostautunut - mikäpä olisi mukavampi pötköttelyalusta kuin emännän tekeillä oleva pastellipiirros - joten luomistyön hetkellä kissalla on nykyisin porttikielto työhuoneeseen...

Topi ja tulppaanit, toukokuu 2021.

Iitu

Pyhäinpäivän aattona 2019 Topi sai seurakseen pikimustan 1,5-vuotiaan Iitu-kissan. Hyväksi hiirikissaksi sitäkin kehuttiin. Alkuun saalistus hiukan kangerteli, mutta ajan myötä Iitusta on kehittynyt oikein taitava myyrien surma. Iitu oli löydetty Jalasjärveltä pentuna yksin pitkin pihoja harhailemasta ja kahden omistajan kautta se päätyi lopulta meille. Täällä on Iitulle loppuelämän koti.

Tammikuussa 2021 lyhyellä pakkaspäivän ulkoilulla.

Wivi

Pikku Wivi liittyi porukkaan kesäkuun 2021 alussa. Koska saimme itse nimetä kissan, päätimme tehdä siitä taitavan arkkitehti Wivi Lönnin kaiman. Wivi ei toki asiasta mitään ymmärrä, se saa olla rauhassa pieni kissa. Tälle kissalle ei ole suunniteltu villin ja vapaan hiirestäjän uraa, vaan valvottua ulkoilua valjaissa. Hiiriä Wivi voi pelotella olemassaolollaan sisätiloissa!

Wivi on rekisteröimätön kotikissa, jonka taustalla on skottilaista rotua.

Heinäkuussa Wiville kokeiltiin ensi kertaa valjaita. Kissa suhtautui niihin tyynen rauhallisesti, mikä on lupaavaa ulkoilua ajatellen. S-kokoisetkin valjaat olivat kuitenkin pienelle Wiville vielä turhan väljät, joten ulkoilun aloitus siirtyy, kunnes pentu kasvaa ja täyttää valjaat riittävän hyvin.

Tove

Tove tuli kyläkoululle heinäkuun puolivälissä 2021. Se on rodultaan Maine coon, syntynyt huhtikuun alussa. Virallinen nimi on Finlobellan Lily, mutta päätimme antaa kutsumanimeksi Toven, Tove Janssonin mukaan. Näin meillä on nyt kahden aikuisen maatiaiskissan kavereina kaksi pientä, merkittävien historiallisten taiteellisten naisten mukaan nimettyä tyttöpentua.

Tovelle kokeillaan valjaita, kunhan se hiukan varttuu. Valjasulkoilu on toiveissa, kuten Wivinkin kohdalla.