Topi 2009 - 2022

Elokuussa 2019 koulun väkeen liittyi valkoinen, 10-vuotias Topi-kissa. Se oli pätevä myyrästäjä ja piti osaltaan jyrsijät kurissa niin talossa kuin puutarhassakin. Topi pelastettiin pentuna huonoista oloista emonsa kera, ja ehti asua niin valjaskissana kaupungissa Tampereella kuin vapaana hiirestäjänä maaseudulla Palsinan kylässä ennen meille saapumistaan. Topi oli kokenut kissa, joka ei vähästä hätkähtänyt.

Topi oli pieni kooltaan, mutta sitäkin suuriegoisempi. Se oli myös varsinainen seurakissa, katseli mielellään ihmisten touhuja sekä sisällä että pihalla ja olisi varmaan osallistunut muullakin tavoin, jos olisi pystynyt! Taiteilun torppaamisessa Topi myös kunnostautui - mikäpä olisi mukavampi pötköttelyalusta kuin emännän tekeillä oleva pastellipiirros - joten luomistyön hetkellä kissalla oli piankin porttikielto työhuoneeseen...

Vanhuuden vaivat uuvuttivat Topin heinäkuussa 2022, ja raskain mielin jouduimme tekemään mainiolle kissallemme viimeisen palveluksen. Topi on haudattu kyläkoulun puutarhaan niitylle suuren haavan varjoon.

Topi ja tulppaanit, toukokuu 2021.

Iitu, s. 2018

Pyhäinpäivän aattona 2019 Topi sai seurakseen pikimustan 1,5-vuotiaan Iitu-kissan. Hyväksi hiirikissaksi sitäkin kehuttiin. Alkuun saalistus hiukan kangerteli, mutta ajan myötä Iitusta on kehittynyt oikein taitava myyrien surma. Iitu oli löydetty Jalasjärveltä pentuna yksin pitkin pihoja harhailemasta ja kahden omistajan kautta se päätyi lopulta meille. Täällä on Iitulle loppuelämän koti.

Tammikuussa 2021 lyhyellä pakkaspäivän ulkoilulla.

Wivi, s. 1.2.2021

Pikku Wivi liittyi porukkaan kesäkuun 2021 alussa. Koska saimme itse nimetä kissan, päätimme tehdä siitä taitavan arkkitehti Wivi Lönnin kaiman. Wivi ei toki asiasta mitään ymmärrä, se saa olla rauhassa pieni kissa. Tälle kissalle ei ole tulossa villin ja vapaan hiirestäjän uraa, vaan hiiriä Wivi voi pelotella olemassaolollaan sisätiloissa!

Wivi on rekisteröimätön kotikissa, jonka taustalla on skottilaista rotua.

Heinäkuussa 2021 Wiville kokeiltiin ensi kertaa valjaita. Kissa suhtautui niihin tyynen rauhallisesti. Ulkoilma oli kuitenkin Wivin mielestä hieman turhan jännittävä asia ja turvallinen kotiovi kutsui välittömästi mahdollisuuden koittaessa. Noin viiden valjasulkoilukerran jälkeen tilanne oli edelleen sama ja totesimme, että emme stressaa kissaa ulkoiluharjoituksilla enempää. Wivi saakin olla täysin sisäkissa jatkossa.

Tove, s. 3.4.2021

Tove tuli kyläkoululle heinäkuun puolivälissä 2021. Se on rodultaan Maine coon. Virallinen nimi on Finlobellan Lily, mutta päätimme antaa kutsumanimeksi Toven, Tove Janssonin mukaan.

Tovelle on kokeiltu valjaita useamman kerran ja ulkoilmaa on kesällä 2022 vähän päästy jo nuuhkimaan. Tove on rohkea kissa, josta saattaa vielä sukeutua reipaskin valjasulkoilija. Laajemmat pihapiirin tutkimukset odotuttavat kuitenkin vielä itseään.

Tove maaliskuussa 2024.

Lumi, s. 10.11.2021

Kesällä 2022 kissakatraaseemme liittyi pieni brittityttö Lumi, viralliselta nimeltään Iiris FlorensCeis. Lumi osoittautui ihmisrakkaaksi tyypiksi ja olikin paapottava Mamin vauva. Sen lempipuuhaa oli painia Wivin kanssa ja ottaa öisiä äkkilähtöjä ääniefektien kera. Pari kertaa Lumi yllätti kaikki saamalla kiinni sisälle eksyneen hiiren!

Lumi yllätti kaikki myös pienen Viiru-pennun tullessa taloon - se puolusti reviiriään raivoisasti; niin raivoisasti, että totesimme paremmaksi erottaa kissat pysyvästi toisistaan. Lumille löytyi onneksi mukava uusi koti Valkeakoskelta, ja siellä se saa elää talon ainoana kissana, kaikkien huomion keskipisteenä ja kuningattarena. Toivotamme Lumille monia onnellisen kissamaisia tulevia vuosia!

Viiru, s. 6.6.2023

Syksyn lehtien kellastuessa perheeseemme tassutteli reipas maatiaistyttö Viiru! Joskus hauskat asiat elämässä tapahtuvat vähän yllättäen ja ennalta-arvaamattomasti. Viirun tulo kuuluu niihin. Nyt kissoja on neljä: kolme aikuista, ja tämä hyvin pikkuinen, mutta sitäkin topakampi viirulainen, ihan ehta maalaiskissa.

Viiru huhtikuussa 2024.